Γύρω από το τραπέζι
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Γύρω από το τραπέζι (EL)

Τριανταφυλλίδης Θεόφραστος (1881-1955) (EL)

Λάδι σε χάρντμπορντ (EL)
Τέσσερεις μορφές τοποθετούνται σε ζεύγη, περιμετρικά ενός στρογγυλού τραπεζιού, στο εσωτερικό ενός γενικά ακαθόριστου χώρου. Ο άνδρας με το κασκέτο και η μαυροφορεμένη γυναίκα στα δεξία επικεντρώνουν σκεπτικοί σχεδόν το βλέμμα τους στο κέντρο του τραπεζιου. Εκεί, ένα μικρό ξανθό αγόρι έχει εναποθέσει το παιχνίδι του, ένα καραβάκι. Το αγόρι τοποθετείται έκκεντρα, στον άξονα του παραθύρου που λούζει με φως το ίδιο και το καράβι του, ενώ η μορφή με τα κόκκινα αντιτίθεται χρωματικά στο μπλε του ρούχου του και εξισορροπεί τη σύνθεση. Η γραφή είναι ελεύθερη και εξπρεσσιονιστική .Με αφορμή ένα απλό παιχνίδι, ο ζωγράφος θέλει μάλλον να δείξει τη σημασία της ναυσιπλοίας για την Ελλάδα και τις οικογένειες που την ασκούν. (EL)
Οικογένεια γύρω από το τραπέζι (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι

25 x 33 cm


1930-35




Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.