Νερό, πηγή ζωής

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας   

Αποθετήριο :
Μέδουσα   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Νερό, πηγή ζωής (EL)

ο Γυμνάσιο Νάουσας . Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης -- Συγγραφέας (EL)

91 σ. (EL)
Η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νάουσας στην εργασία της με τίτλο «Νερό: πηγή ζωής» δίνει την ετυμολογία της λέξης, παρουσιάζει εκφράσεις, παροιμίες, σύνθετες λέξεις με το νερό και το ύδωρ. Γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά του νερού, τις χρήσεις του και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό. Επιχειρεί να παρουσιάσει το ρόλο που έπαιξε το νερό σαν πηγή έμπνευσης για διάφορους δημιουργούς στη λογοτεχνία, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη λαογραφία, τις λαϊκές παραδόσεις, τις δοξασίες και τις μυθολογικές διηγήσεις. Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η προσέγγιση, από θεολογική άποψη, για το νερό ως πηγή ζωής και η χρήση του στα διάφορα μυστήρια σε όλες τις θρησκείες. Επίσης, υπάρχει πληροφοριακό υλικό για τον κύκλο του νερού, τα υδάτινα περιβάλλοντα, με έμφαση στις λίμνες, τους υγροτόπους της Ελλάδας καθώς και τα είδη πουλιών και άλλων οργανισμών που ζουν σε αυτά. Αναφέρονται τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικοί υγρότοποι. Ακόμη προβάλλονται η Αράπιτσα, οι πηγές του Βερμίου και οι θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής. Μέσω φωτογραφιών στο αντίστοιχο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι δραστηριότητες, οι ξεναγήσεις και τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. (EL)

Ναζηρίδου, Μυροφόρα -- Επιμελητής έκδοσης (EL)
Κύρου, Νίκος -- Επιμελητής έκδοσης (EL)



2003


Νερό (EL)
Τάφρος 66 (Ημαθία) (EL)
Βέροια -- Υδρευση (EL)
Σχολικές εργασίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (EL)
Πηγές -- Ελλάς -- Νάουσα (EL)
Φράγματα -- Ελλάς -- Ημαθία -- Σφηκιά (EL)
Ποταμός Αραπίτσα (Νάουσα) (EL)
Νερό -- Μόλυνση -- Ημαθία (EL)
Λύματα -- Καθαρισμός, Βιολογικός -- Ελλάς -- Νάουσα (EL)


Βέροια: [χ.ό.],2003 (EL)

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.