Επιστολή του Ι.Ταυλάριου προς τον Ε.Ρέπουλη σχετικά με τις προσπάθειες των Ιταλών για αφομοίωση των Ελλήνων κατοίκων της Δωδεκαννήσου.

Επιστολή του Ι.Ταυλάριου προς τον Ε.Ρέπουλη σχετικά με τις προσπάθειες των Ιταλών για αφομοίωση των Ελλήνων κατοίκων της Δωδεκαννήσου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ι.Ταυλάριου προς τον Ε.Ρέπουλη σχετικά με τις προσπάθειες των Ιταλών για αφομοίωση των Ελλήνων κατοίκων της Δωδεκαννήσου. (EL)

Ταυλάριος , Ιπποκράτης (EL)

Εκθέτει τις προσπάθειες των Ιταλών για την αφομοίωση του λαού της Δωδεκαννήσου. Αναφέρεται στη διενέργεια εκλογών Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, με σκοπό να τοποθετηθούν σε θέσεις εξουσίας όργανα των Ιταλών. Αναφέρεται επίσης στο σχέδιο για την απέλαση των προσφύγων που κατέληξαν από τη Μ.Ασία στην Κάλυμνο, προκειμένου να μην ενισχυθεί ο ελληνικός πληθυσμός. (EL)
Εμπιστευτική. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1915 Φεβρουάριος 12 (EL)


Κάλυμνος (EL)
Ρέπουλης, Εμμανουήλ- Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας- 1863-1924 (EL)
Μικρά Ασία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 312~081



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.