Τηλεγράφημα του Ε.Βενιζέλου προς τον Ε.Σαλτιέλ σχετικά με τους όρους συμμετοχής των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές.

Τηλεγράφημα του Ε.Βενιζέλου προς τον Ε.Σαλτιέλ σχετικά με τους όρους συμμετοχής των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Ε.Βενιζέλου προς τον Ε.Σαλτιέλ σχετικά με τους όρους συμμετοχής των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Αναφέρει ότι το Κόμμα των Φιλελευθέρων δε θα δεχθεί την αξίωση των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης να επηρεάζουν μέσω συμπαγούς ψήφου την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει δεκαπλάσιο πληθυσμό από την Ισραηλιτική μειονότητα. Επισημαίνει ωστόσο ότι στις δημοτικές εκλογές δε μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ Ισραηλιτών και Ελλήνων και τους διαβεβαιώνει ότι η πολιτική αυτή του κόμματος δε θα επηρεαστεί από τη γνώμη των εφημερίδων. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Θεσσαλονίκη (EL)


<1934 Φεβρουάριος 14> (EL)


Σαλτιέλ, Εντουίν (EL)
Εβραίοι Θεσσαλονίκης (EL)
Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 306~85



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.