Τμήμα ενεπίγραφης στήλης

Τμήμα ενεπίγραφης στήλης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τμήμα ενεπίγραφης στήλης (EL)
Part of an inscribed stele (EN)

Τμήμα ενεπίγραφης στήλης από λευκόφαιο μάρμαρο. Στήλη ελλιπής κάτω, με αδρά λειασμένη την άνω επιφάνεια. Η πίσω πλευρά ελαφρώς κυρτή. Αποκρούσεις κυρίως περιμετρικά στις σωζόμενες ενεπίγραφες όψεις. Σε δεύτερη χρήση. Γράμματα ακανόνιστα, ορισμένα με καμπυλώσεις. Όψη Α: [....ΟΝΑΤΟΡΙΔΑΣ ΦΡΑ | ΣΙΜΗΔΕΥΣ ΗΗ, ΒΟΪΔΑΣ ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΥ Χ, |.... ....ΚΟΝΩΝ ΤΙΜΟΚΕΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ | ΤΟΥ ΥΙΟΥ Η...] Όψη Β: [.....ΥΙΩΝ, ΕΚ[Α]ΤΟΔΩΡΟΣ ΧΑΙΡΕΣΤΡΑ | ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΗΗ, ΠΕΙ |... .... | ΕΚΑΤΟΔ[Ω]ΡΟΣ ΕΥ..... (Για το υπόλοιπο κείμενο λόγω έκτασης, βλέπε σχετικό λημμα). Η επιγραφή αναφέρεται στην πρακτική της επιδόσεως στο νησί της Κω κατά τον Α' Κρητικό πόλεμο και ειδικότερα κατά τη διάρκεια επιθέσεων του μακεδονικού στόλου στο νησί, το θέρος του 202/1 π.Χ. Τα άφθονα προσωπογραφικα στοιχεία που περιέχει, εκτός του ότι χρονολογούν την επιγραφή, δίνουν μια διάφανη εικόνα για την κοινωνία της Κω στο τέλος του 3ου αι. π.Χ. Συνανήκει με την επίσης αποσπασματικά σωζόμενη ενεπίγραφη στήλη Iscr. Cros ED 227 (IG XII 4,1, 76) που βρέθηκε στο θέατρο της πόλης της Κω. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Dodecanese (EN)

Στήλη (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Stele (EN)

Μάρμαρο (EL)
Marble (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (EL)

Πλάτος: 18.0 εκ. Ύψος: 21.0 εκ. (EL)


202 BC - 201 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

J8P0HF



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.