δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Οι «στρίγλες», πεταλούδες που τριγυρίζουν στην αναμμένη λάμπα, είναι γυναίκες των διαβόλων
(EL)
Οι στρίγλες
(EL)
Γεωργούλας, Σωκράτης Δ.
Οι «στρίγλες», πεταλούδες που τριγυρίζουν στην αναμμένη λάμπα, είναι γυναίκες των διαβόλων. Αυτές «τις στέλνει ο διάβολος» να κλέψουν την φωτιά από τους ανθρώπους. Εκεί όμως που προσπαθούν να επιτύχουν τον σκοπόν τους καίγονται τα φτερά τους και «ψοφάνε». Οι διάβολοι χωρίς να τις λυπούνται καθόλου στέλνουν αμέσως άλλες, οι οποίες παθαίνουν τα ίδια».
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.