Λάβαρο

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ιερά Μητρόπολη Σύρου   

Αποθετήριο :
Ψηφιακές Συλλογές Ι.Μ. Σύρου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Λάβαρο (EL)

Μεταξωτό ύφασμα, βελούδο βαμβακερό, λινή φόδρα, μουσαμάς ζωγραφική στο κέντρο. Χρυσή κλωστή και πούλιες στα τέσσερα κεντημένα γράμματα· πλαίσιο από χρυσό σιρίτι στην κεντρική παράσταση. Ολόκληρο το λάβαρο περιτρέχουν κρόσια από μεταλλική κλωστή. Στις δύο ακραίες λωρίδες από μία φούντα γύρω από ξύλο. ζωγραφική επάνω σε μουσαμά. Κεντρική δυτικότροπη παράσταση Κοίμησης της Θεοτόκου, τετράγωνη· στο κέντρο η Θεοτόκος, ξαπλωμένη πίσω από ανοικτό επιτραπέζιο θυμιατό και μανουάλι για ένα κερί· γύρω της πολλές όρθιες μορφές· στη μέση και πιό ψηλά εικονίζεται όρθιος ο Χριστός να κρατά βρέφος (ή τη Θεοτόκο;)· εκατέρωθέν του ανά δύο κεφαλές αγγέλων με πτερά. Χρυσή κλωστή και πούλιες στα τέσσερα κεντημένα γράμματα· πλαίσιο από χρυσό σιρίτι στην κεντρική παράσταση. Ολόκληρο το λάβαρο περιτρέχουν κρόσια από μεταλλική κλωστή. Στις δύο ακραίες λωρίδες από μία φούντα γύρω από ξύλο. (EL)

Λειτουργικό αντικείμενο (EL)



20ος μ.Χ. αι. - Χρονολογία: Από 1904 μ.Χ. - Χρονολογία: Έως 1904 μ.Χ. (EL)




Εικόνα

https://n2t.net/ark:/28392/sa123
ark:/28392/sa123
oai:oai.keaimsyrou.gr:nav_p/23



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.