Λίμνη Τάκα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Τρίπολης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Τριπόλεως   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
από την Υπηρεσία Ασφαλούς Διαφύλαξης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΤ.
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Λίμνη Τάκα (EL)

Παπαγεωργίου, Απόστολος
Παπαγεωργίου, Απόστολος (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Η λίμνη Τάκα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Τρίπολη Αρκαδίας και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου. Στη φυσική της πανίδα βρίσκονται λευκοτσικνιάδες, χαλκόκοτες, φιδαετοί, γλαρόνια, αλκυόνες, τα οποία την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Η λίμνη Τάκα αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο, αφού οι πηγές την τροφοδοτούν με γλυκό νερό και αποστραγγίζεται, μέσα από ένα σύστημα από καταβόθρες σε υπόγειους ποταμούς. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι αποστραγγίζεται ολοκληρωτικά, δημιουργώντας τέναγος. Το φθινόπωρο αρχίζει να γεμίζει πάλι ώσπου φτάνει σε πληρότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας το χωριό Βουνό, στις όχθες της Τάκας, το χειμώνα είναι παρόχθιο και το καλοκαίρι μεσόγειο. Η Τάκα είναι ο πάροχος νερού για τις καλλιέργειες του Τεγεατικού πεδίου. Προνομιακή θέαση της λίμνης μπορεί να έχει κάποιος από το χωριό Κάνδαλος που βρίσκεται στα ορεινά της. Η λίμνη, ειδικά το χειμώνα, είναι τόπος συνάντησης των κυνηγών που με σεβασμό στη φύση ασκούν την πανάρχαια αυτή δεξιότητα. Σε διερευνητικές ανασκαφές που έχουν γίνει στη λίμνη έχουν εντοπιστεί ίχνη της αρχαίας πόλης της Μανθυρέας, από όπου προέρχεται και το παλαιό όνομα της περιοχής «Μανθουρικό πεδίο». (EL)


Αλωνίσταινα Αρκαδίας


2011-12-01




Δήμος Τρίπολης (EL)

Δήμος Τρίπολης
Δήμος Τρίπολης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Τρίπολης



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.