Γέφυρα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
από την Υπηρεσία Ασφαλούς Διαφύλαξης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΤ.
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Γέφυρα

Οικονόμου, Μιχαήλ
Οικονόμου, Μιχαήλ (EL)

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Σύνθεση απόλυτα αντιπροσωπευτική του κύριου κορμού του έργου του ζωγράφου. Στο τοπίο κυριαρχεί η τοξωτή γέφυρα, η οποία μοιάζει να συνεχίζεται και έξω από τον πίνακα, αριστερά και δεξιά του. Η επιμήκυνση του περιγράμματος της γέφυρας αποδίδει την ιδέα του χρόνου που ρέει . Ιδιαίτερα δυνατό στοιχείο της σύνθεσης είναι η ανεστραμμένη συμμετρία που εισάγεται με το καθρέφτισμα της γέφυρας στο νερό, χαρακτηριστικό στοιχείο γενικά της ζωγραφικής του Οικονόμου, που συμβολίζει την εναγώνια ταλάντωση του καλλιτέχνη ανάμεσα στη σιγουριά και τη ρευστότητα της πραγματικότητας. Αυτή η υπονόμευση της αίσθησης του οριστικού και της ασφάλειας επιτείνεται με τους ακαθόριστους όγκους της σύνθεσης και τα ρευστά, ελλειπτικά τους περιγράμματα, τα ελαφρώς παραμορφωμένα. Η ερήμωση και η ησυχία που υποβάλλονται, φορτίζουν το τοπίο με μεταφυσική ποιότητα.

Τοπιογραφία
Image
Πίνακας
Λάδι σε καμβά

Ελλάδα


2015


Τέχνη


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

http://services.lsparnas.evolution-isa.gr/lsparnas/item/398
http://hdl.handle.net/11725/0005000398



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.