Έντυπο βιβλίο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έντυπο βιβλίο (EL)
Printed book (EN)

Κοραής Αδαμάντιος (EL)
Koraes Adamantios (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (EL)
Εκ της τυπογραφίας Ι.Μ. Εβεράτου. Χαρτί. Εκδίδοντος και διορθούντος Α. Κοραή, Φιλοτίμω δαπάνη των ομογενών Χίων, επ' αγαθώ της Ελλάδος, Μέρος πρώτον, Se trouve, chez Theophile Barrois, Pere, Libraire, Rue Havtefeville, No 28, 1815 Έκταση γραμμένης επιφάνειας: 8,6 εκ Αρίθμηση σελίδων: 1) 4 Παράφυλλα. Τα δύο πρώτα είναι κενά και στα δύο επόμενα αναγράφεται ο τίτλος του βιβλίου. 2) Προλεγόμενα της Γεωγραφίας του Στράβωνος προς τους Έλληνας. Σελίδες: α - Ϟα' 3) Κυρίως κείμενο: σελίδες 1-391. 4) Πίνακας, σελίδα 393. 5) Χάρτης (systeme Geographique de Strabon) διπλωμένος. 6) 1 παράφυλλο. 7) Ενθυμήσεις α) σελίδα 237, στο άνω περιθώριο αναγράφεται με μολύβι υπογραφή, β) σελίδα 3800, στο αριστερό περιθώριο της σελίδας αναγράφονται με μολύβι δύο ενθυμήσεις και taranto και Brindesi, γ) σελίδα 381 αναγράφονται με μολύβι στο δεξί περιθώριο οκτώ (8) ενθυμήσεις, καθώς και μια ενθύμηση στο αριστερό περιθώριο. δ) Σελίδα 382, στο αριστερό περιθώριο αναγράφονται με μολύβι ενθυμήσεις σε πέντε (5) στίχους. ε) Σελίδα 383, στο δεξί περιθώριο αναγράφονται με μολύβι ενθυμήσεις σε 17 στίχους. στ) Σελίδα 384, στο αριστερό περιθώριο αναγράφονται με μολύβι ενθυμήσεις σε οχτώ (8) στίχους. Στο δεξί περιθώριο της ίδιας σελίδας αναγράφονται ενθυμήσεις με μολύβι σε τέσσερις στίχους. ζ) Σελίδα 385, στο δεξί περιθώριο αναγράφονται με μολύβι ενθυμήσεις σε δύο (2) στίχους. η) Σελίδα 387, στο δεξί περιθώριο αναγράφονται με μολύβι ενθυμήσεις σε δύο (2) στίχους. 8) Όταν το βιβλίο είναι κλειστό οι σελίδες σχηματίζουν νερά μπλε χρώματος.Προέρχεται από το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Ioannina (EN)

Έντυπο βιβλίο (EL)
Printed book (EN)

Χαρτί (EL)
Paper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων (EL)

Πλάτος: 12.5 εκ. Μήκος: 23.0 εκ. (EL)


1816 AD - 1815 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

XPZQCL



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.