Υπόμνημα του Λ. Μακκά προς τον Ε. Βενιζέλο για την ίδρυση Εργατικής Τράπεζας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την κατασκευή λαϊκών πολυκατοικιών.

Υπόμνημα του Λ. Μακκά προς τον Ε. Βενιζέλο για την ίδρυση Εργατικής Τράπεζας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την κατασκευή λαϊκών πολυκατοικιών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Υπόμνημα του Λ. Μακκά προς τον Ε. Βενιζέλο για την ίδρυση Εργατικής Τράπεζας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την κατασκευή λαϊκών πολυκατοικιών. (EL)

Μακκάς, Λέων- Βουλευτής Αθηνών (EL)
Makkas Leon, Member of Parliament for Athens (EN)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Εργατική Τράπεζα (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)


Αναφέρεται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας και προτείνει την κατασκευή εργατικών πολυκατοικιών με βασικές προϋποθέσεις τη σύσταση Εργατικής Τράπεζας, η οποία θα χρηματοδοτήσει και θα διαχειριστεί το έργο αυτό, καθώς και την χρησιμοποίηση εργατών από τους ανέργους. Κατ' αυτό το τρόπο θα επιτευχθεί η μείωση της ανεργίας, η αντιμετώπιση του οικιστικού προβλήματος, η οικονομία στην κατασκευή των οικημάτων, πλήθος κοινωνικών ωφελημάτων καθώς και την ίδρυση και ανάπτυξη μιας Τράπεζας που θα εξυπηρετεί κυρίως του εργάτες και τους υπαλλήλους. (EL)

Υπόμνημα (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)
Memorandum (EN)

1931 Δεκέμβριος 18 (EL)
1931 December 18 (EN)

Αθήνα (EL)
Athens (EN)

1931 Δεκέμβριος 18 (EL)
1931 December 18 (EN)



Εργασία Ανεργία (EL)
Οικονομία Τράπεζες (EL)
Στέγαση (EL)
Housing (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

36 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.