Τηλεγράφημα του Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών για τις απόψεις της Ρωσικής Κυβέρνησης για το καθεστώς στο Άγιο Όρος.

Τηλεγράφημα του Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών για τις απόψεις της Ρωσικής Κυβέρνησης για το καθεστώς στο Άγιο Όρος.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών για τις απόψεις της Ρωσικής Κυβέρνησης για το καθεστώς στο Άγιο Όρος. (EL)

Ψύχας, Παντελής (EL)

Ρωσική Κυβέρνηση (EL)
Ρώσοι μοναχοί του Αγίου Όρους (EL)
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (EL)
Sazonov, Sergei (EL)
Ministry of Foreign Affairs of Greece (EN)
Ecumenical Patriarchate of Constantinople (EN)

Μετά από συνομιλίες με ιθύνοντες, ο Ψύχας συνοψίζει τις απόψεις της Ρωσικής Κυβέρνησης για το καθεστώς στο Άγιο Όρος ως εξής : Η Ρωσική Κυβέρνηση πιστεύει πως το Άγιο Όρος δεν πρέπει να είναι υπό την εξουσία άλλου κράτους. Στόχος της δεν είναι να αποκτήσει οποιοδήποτε πολιτικό ωφέλημα, αλλά να υπερασπίσει την Ορθοδοξία, που είναι καλό να μείνει μακριά από πολιτικές επιρροές. Εκτός αυτού θεωρεί αδιανόητο, ένας τόπος που έχει τόσους Ρώσους μοναχούς, να βρίσκεται υπό τον έλεγχο ξένου κράτους. Θέλει να διατηρηθεί η υπεροχή του Πατριαρχείου, ωστόσο ο Ψύχας διαβλέπει κάποια πρόθεση αναθεώρησης των κανόνων και ειδικά αυτών περί εκλογών, που δίνουν προβάδισμα στα ελληνικά μοναστήρια. Η Ρωσική Κυβέρνηση τέλος επιθυμεί να περισωθεί ένα κέντρο χριστιανικής Ορθοδοξίας και πίστωση χρόνου στην Ελληνική Κυβέρνηση για να μελετήσει το θέμα εις βάθος. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
Telegram (EN)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1913, Ιανουάριος 12 (EL)
1913, January 12 (EN)

Αγία Πετρούπολη (EL)
Saint Petersburg (EN)

1913, Ιανουάριος 12 (EL)
1913, January 12 (EN)



Θρησκεία -- Ορθοδοξία (EL)
Εκκλησία -- Μοναχισμός (EL)
Εκκλησία -- Διοίκηση (EL)
Κυριαρχία (EL)
Πολιτική (EL)
Politics (EN)


Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

001 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.