Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της επανάστασης και με τις ενέργειες πρόληψης του καταρτισμού δημοφρουρών.

Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της επανάστασης και με τις ενέργειες πρόληψης του καταρτισμού δημοφρουρών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της επανάστασης και με τις ενέργειες πρόληψης του καταρτισμού δημοφρουρών. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)

Ράλλης Δημήτριος 1844-1921 (EL)
Σκουλάς Βασίλειος (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Πετυχάκης Μίνως (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)


Αναφέρεται στην ανάγκη άμεσης αποστολής φυσιγγίων και μηχανήματος για την επαναφορά των καλύκων στην αρχική τους μορφή, στο ζήτημα της έκδοσης των ομολογιών του πατριωτικού δανείου και στην ανάγκη άμεσης έκδοσης νέου γραμματοσήμου. Ζητεί να τον ενημερώσουν για τις διαθέσεις του Ράλλη ως προς τις μεταρρυθμίσεις. Τέλος, αναφέρει ότι κυρώθηκε ο νόμος των δημοφρουρών και ότι αποφασίστηκε ως πρόληψη του καταρτισμού των δημοφρουρών να προβούν σε επιστράτευση και να ιδρύσουν νέα επαναστατικά στρατόπεδα. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1905 Σεπτέμβριος 15 (EL)

Θέρισο (Κρήτη) (EL)

1905 Σεπτέμβριος 15 (EL)



Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)
National-revolutionary movements (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

33 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.