Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τους όρους τερματισμού της ένοπλης επανάστασης του Θερίσου.

Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τους όρους τερματισμού της ένοπλης επανάστασης του Θερίσου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τους όρους τερματισμού της ένοπλης επανάστασης του Θερίσου. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)

Ράλλης Δημήτριος 1844-1921 (EL)
Πρόξενοι των τεσσάρων Δυνάμεων στην Κρήτη (EL)
Σκουλάς Βασίλειος (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Πετυχάκης Μίνως (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)


Αναφέρει ότι η επανάσταση βρίσκεται στην τελευταία φάση, ότι η απάντηση των Προξένων των Δυνάμεων για το ζήτημα του τερματισμού του ένοπλου αγώνα θα επιμείνει στον αποκλεισμό των χωροφυλάκων με την αμνηστεία και στην παράδοση των όπλων και ότι η μόνη λύση που υπολείπεται για τους επαναστάτες είναι η μεταφορά τους στην Ελλάδα μαζί με τους χωροφύλακες. Αναφέρει, επίσης, ότι ευνοϊκή λύση θα ήταν να πετύχει ο Ράλλης την κύρωση του νόμου περί όπλων, με τον οποίο θα διασωθούν όπλα της επανάστασης, θα δοθεί το δικαίωμα στους κατοίκους να αποκτήσουν όπλα και για το μόνο που θα πρέπει να λειφθεί μέριμνα είναι η αναχώρηση των χωροφυλάκων. Τέλος, αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο Ράλλης αρνηθεί να εργασθεί υπέρ της κύρωσης του νόμου θα πρέπει να ετοιμαστεί ατμόπλοιο για την μεταφορά των επαναστατών στην Ελλάδα. Εσωκλείει επιστολή η οποία περιέχει κρυπτογραφικό λεξικό για να επικοινωνήσουν για το ζήτημα του ατμοπλοίου. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1905 Οκτώβριος 14 (EL)

Θέρισο (Κρήτη) (EL)

1905 Οκτώβριος 14 (EL)



Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)
National-revolutionary movements (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

55 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.