Τριφυλλόστομη οινοχόη

Τριφυλλόστομη οινοχόη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Τριφυλλόστομη οινοχόη (EL)

Μελαμβαφής οινοχόη με πλατύ, τρίλοβο χείλος, που σχηματίζει οξυκόρυφες αναδιπλώσεις στα σημεία επαφής των λοβών. Στο σώμα φέρει κατακόρυφες ραβδώσεις σε δύο ζώνες, ανάμεσα στις οποίες διαμορφώνεται πλατιά ζώνη με γραπτό δυσδιάκριτο διάκοσμο. Η επιφάνεια του ώμου διακοσμείται με ομάδες κάθετων εγχαράξεων και περιδέραιο από λευκές σταγόνες. Ο λαιμός είναι στενός, κυλινδρικός, ευρύνεται στη μετάβαση προς το χείλος και η εξωτερική του επιφάνεια κοσμείται με γραπτά θέματα της κατηγορίας «Δυτικής Κλιτύος», ένα βουκράνιο που επιστέφεται από κλαδί με εναλλασσόμενα κισσόφυλλα και στιγμωτούς ρόδακες. Η λαβή είναι κάθετη, ελικοειδής, υπερυψωμένη. Στην κορύφωσή της φέρει πλαστικόκορδόνι με κάθετες ραβδώσεις, στην απόληξη των οποίων κατέληγε πιθανότατα πλαστικό προσωπείο. (EL)

Αγγεία - Σκεύη (EL)

Πηλός (EL)

320 π.Χ. (EL)
Πρώιμη Ελληνιστική εποχή (EL)
300 π.Χ. (EL)




Tzanakaki, K., 2001. In: Karetsou, A., Andreadaki – Vlazaki, M. & N. Papadakis (scientific eds.) Crete – Egypt, Three Thousand years of cultural links. Catalogue. Herakleion – Cairo: Hellenic Ministry of Culture - Directorate of Prehistoric and Classical Antiquities - XXIII, XXIV, XXV Ephorates of Prehistoric and Classical Antiquities, p. 411, n. 476.

Εικόνα

Π 2443
1409



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.