Μίτρα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ιερά Μητρόπολη Σύρου   

Αποθετήριο :
Ψηφιακές Συλλογές Ι.Μ. Σύρου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Μίτρα (EL)

ΥΛΗ :μετάξι, μεταλλικά νήματα, χαρτόνι, μαργαριτάρια, πολύτιμοι λίθοι ΤΕΧΝΙΚΗ : κέντημα με μεταλλικά νήματαΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ στην κορυφή ένθρονος Πατήρ (με τριγωνικό φωτοστέφανο), Υιός και περιστέρι (Άγιο Πνεύμα) ανάμεσά τους· εκατέρωθεν και στα πόδια τους έξι άγγελοι (μόνο κεφαλές και φτερά)· περιμετρικά τέσσερις πόλοι από χρυσή κλωστή, σε κόκκινο ύφασμα με τους τέσσερις Ευαγγελιστές (μαζί με τον Ιωάννη εικονίζεται και δεύτερη μορφή, ίσως ο Πρόχορος). Στην βάση, περιμετρικά εικονίζονται ολόσωμοι: α) οι άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, με σταυρό ανάμεσά τους β) η Θεοτόκος γ) ο Χριστός δ) ο Ιωάννης ο Πρόδρομος (;). Μεταξύ όλων των εικόνων και περιμετρικά στην βάση χρυσοκέντητος φυτικός διάκοσμος. Μαργαριτάρια, χρυσή συρμάτινη κλωστή, χρυσές πούλιες, πράσινοι και λευκοί λίθοι. (EL)

Άμφιο (EL)



18ος μ.Χ. αι. (EL)




Εικόνα

oai:oai.keaimsyrou.gr:nav_p/150
https://n2t.net/ark:/28392/sa1150
ark:/28392/sa1150



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.