δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0 Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Multiculturalisme, histoire et droits fondamentaux
Τζίτζης , Σταμάτιος
Η μελέτη αυτή εστιάζει εν πρώτοις το ενδιαφέρον της στις βαθειές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού εν σχέσει προς την ευρωπαϊκή συνείδηση των πολιτών της Ευρώπης. Στη συνέχεια, επιχειρείται σχετική πρόβλεψη ως προς το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία ενσωματώνονται πλέον νέες αξίες, απαραίτητες όμως για την παγκόσμια ειρήνη και την ευημερία των πολιτών. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, αναλύονται οι αλληλοεπιδράσεις των πολιτών, οι όποιοι αφ΄ ενός είναι γαλουχημένοι από μια διαφορετική παιδεία και αφ΄ ετέρου έχουν αποφασίσει να συμβιώσουν στον ευρωπαϊκό χώρο. Εν τέλει εξετάζονται οι προϋποθέσεις μιας ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των πολιτών των οποίων οι παραδοσιακές αξίες ευρίσκονται, τρόπον τινά, σε αντίθεση προς τις ευρωπαϊκές παραδόσεις. Εν τέλει, εξ αιτίας ή χάριν των αντιθέσεων, εμφανίζεται ένα νέο είδος ανθρωπισμού ικανό να συγκεράσει τις διεθνείς νομικές διατάξεις και τους κανόνες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ιστορία.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.
Multiculturalisme, histoire et droits fondamentaux
Multiculturalisme, histoire et droits fondamentaux