Ομήρου Ιλιάς. Τόμος Α΄ Ραψωδία Α-Ζ, Τόμος Β΄ Ραψωδία Η-Μ, Τόμος Γ΄ Ραψωδία Ν-Σ, Τόμος Δ΄ Ραψωδία Τ-Ω

Ομήρου Ιλιάς. Τόμος Α΄ Ραψωδία Α-Ζ, Τόμος Β΄ Ραψωδία Η-Μ, Τόμος Γ΄ Ραψωδία Ν-Σ, Τόμος Δ΄ Ραψωδία Τ-Ω
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ομήρου Ιλιάς. Τόμος Α΄ Ραψωδία Α-Ζ, Τόμος Β΄ Ραψωδία Η-Μ, Τόμος Γ΄ Ραψωδία Ν-Σ, Τόμος Δ΄ Ραψωδία Τ-Ω

Όμηρος, Μετάφρ. Ζερβός Ιωάννης

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Βοηθητικά» περιελάμβανε πρακτικά βοηθήματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σχετικά με θέματα αρχαίας ελληνικής γραμματολογίας, γεωπονίας και φυσικών επιστημών, γεωγραφίας και ιστορίας. Το βιβλίο ''Ομήρου Ιλιάς. Τόμος Α’ Ραψωδία Α-Ζ, Τόμος Β’ Ραψωδία Η-Μ, Τόμος Γ’ Ραψωδία Ν-Σ, Τόμος Δ’ Ραψωδία Τ-Ω'' ανήκε στην κατηγορία «Βοηθητικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Το ομηρικό κείμενο παρατίθεται σε μετάφραση από τον Ιωάννη Ζερβό (1874 ή 1875-1943 ή 1944), λογοτέχνη και λεξικογράφο με σπουδές στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Ζερβός ακολούθησε μια μετάφραση πιστή στις λέξεις του πρωτοτύπου (χωρίς να παραβιάζεται η Ομηρική ιδιοτυπία), δίνοντας βάση σε έναν ανάλογο ηχητικό ρυθμό (ώστε να αποφευχθεί ο απλοϊκός διηγηματικός λόγος) με το σκεπτικό επίσης ότι το κείμενο δεν πρέπει να κουράσει τον αναγνώστη ή την αναγνώστρια (λόγω και της έκτασης των 15.693 στίχων της Ιλιάδας). Συγγραφέας του πρωτότυπου έργου είναι ο Όμηρος (περίπου 800-700 π.Χ.), που ήταν αρχαίος ποιητής, δημιουργός των ομηρικών επών (Ιλιάδα, Οδύσσεια).

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

14 εκ. × 21 εκ.
408 page(s)

1911



Ομηρικά έπη-αρχαία ελληνική λογοτεχνία


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.