Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Π. Σταματόπουλο με την οποία του εκφράζει την άποψή του για τη συμμετοχή του στο διάβημα των 17 Γερουσιαστών.

Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Π. Σταματόπουλο με την οποία του εκφράζει την άποψή του για τη συμμετοχή του στο διάβημα των 17 Γερουσιαστών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Π. Σταματόπουλο με την οποία του εκφράζει την άποψή του για τη συμμετοχή του στο διάβημα των 17 Γερουσιαστών. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)

Βουλή των Ελλήνων (EL)
Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας (EL)
Σταματόπουλος Παναγιώτης Ξ. Γερουσιαστής (EL)
Ζαΐμης Αλέξανδρος 1855-1936 (EL)
Zaimis Alexandros 1855-1936 (EN)


Τον ενημερώνει ότι εξαπατήθηκε αν η συμμετοχή του στο διάβημα των 17 Γερουσιαστών έγινε με το επιχείρημα ότι ήταν δική του επιθυμία και ότι η δική του άποψη ήταν οτι οι Φιλελεύθεροι δεν μπορούν να ψηφίσουν υπέρ του Ζαΐμη, αφού υπέγραψε το νέο εκλογικό νόμο και ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση πρόβαλλε την αυτοδιάλυση τα κόμματα του Συνασπισμού θα έπρεπε να προχωρήσουν στην ψήφιση του Ζαΐμη. Εκφράζει, επίσης, την πικρία του για το πρακτικό του διαβήματος που υπέγραψε, το οποίο αναφέρει ότι επιδιώκει την αναγκαία ικανοποίηση για να μπορέσει να επιστρέψει στη Βουλή. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1934 Οκτώβριος 23 (EL)

Χαλέπα (Χανιά) (EL)
Chalepa (Chania) (EN)

1934 Οκτώβριος 23 (EL)



Εθνικός Συνασπισμός (EL)
National Coalition (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

246 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.