Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (EL)

Μοάτσος, Θεόφραστος (EL)

Μανουσακάκης, Θεόδωρος (EL)
Χεντεξάκης, Χουσεΐν (EL)
Μουντάκης, Εμμανουήλ- Ιατρός- 1867 - 1953 (EL)
Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ. (EL)
Κοκκινάκης, Μουσταφά (EL)
Τιμουρτζάκης, Χουσεϊν (EL)
Κνιθάκης, Στέφανος (EL)
Μαλατάκης, Σπυρίδων (EL)
Κουφάκης, Νικόλαος (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Κιουρτσιδάκης, Κωνσταντίνος (EL)
Τσικαλάκης, Αλή (EL)
Σουμαρίπας, Ιωάννης (EL)
Αβδηαγαδάκης, Ριφαάτ (EL)
Καβρορουστεμάκης, Χουσεΐν (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Αγκαράνης, Ουμβέρτος (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)


151) Ο Δημαρχεύων ανακοινώνει ότι στη σύνοδο αυτή το Δ.Σ. θα ασχοληθεί:1) Με όσες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στην ολομέλεια από την Επιτροπεία.2) Με την εκτέλεση του νόμου περί λιμενικών τελών.3) Με την κύρωση της εξέλιξης του απολογισμού της 18μηνης χρήσης 1900.4) Με τον καταρτισμό του προϋπολογισμού χρήσης 1902, σχέδιο του οποίου υποβάλλει σύμφωνα με το νόμο η Επιτροπεία του Δ.Σ. 152) Ο Κλέαρχος Μαρκαντωνάκης παρουσιάζει την εισήγηση της Επιτροπείας σχετικά με τον καταρτισθέντα από αυτήν προϋπολογισμό. Ύστερα ανακοινώνονται:1) Έγγραφο της Νομαρχίας Χανίων με το οποίο καλεί το Δ.Σ. να δώσει ονομασίες στις οδούς της πόλης και να διαταχθεί η αρίθμηση των οικοδομών της πόλης και των γύρω συνοικιών. Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος να καταρτίσει επιτροπή η οποία θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Ο Ν. Κουφάκης προτείνει να ονομαστεί η οδός Χανίων-Δημοτικού Κήπου (μέχρι τη συνάντησή της με την οδό Σούδας) "λεωφόρος Πρίγκιπος Γεωργίου". Ο Ελ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας την πρόταση αυτή, προτείνει να ονομαστεί με το όνομα του Πρίγκιπα η καλύτερη δημοτική οδός που υπάρχει στην πόλη.2) Παραπέμπεται προς γνωμοδότηση σε τριμελή επιτροπή έγγραφο της Νομαρχίας με το οποίο υποδεικνύεται η ανάγκη να καταρτίσει ο Δήμος σχέδιο ρυμοτομίας της εσωτερικής πόλης. 3) Εγκύκλιος της Νομαρχίας με το οποίο καλούνται τα δημοτικά συμβούλια του νομού να αναγράψουν πιστώσεις στους προϋπολογισμούς για τη συντήρηση ιδρύματος προορισμένου για την περίθαλψη των φρενοβλαβών και των εκθέτων του νομού. Το Δ.Σ., έχοντας ήδη εγκρίνει πίστωση στο σχέδιο προϋπολογισμού για συντήρηση των εκθέτων, εγκρίνει να αυξηθεί αυτή η πίστωση, από την οποία να δαπανώνται τα αναγκαία νοθοτροφικά μέχρι τη σύσταση αυτού του ιδρύματος. Ορίζει ως αντιπροσώπους του Δήμου Χανίων τους Ιω. Σουμαρίπα, Εμμ. Μουντάκη και Δερβίς Λιμανρεϊζάκη, οι οποίοι σε συνεργασία με το Νομάρχη θα μεριμνήσουν για την εξεύρεση και άλλων πόρων, καθώς και για τον κανονισμό και τη λειτουργία του φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.4) Κατάρτιση επιτροπής γνωμοδότησης επί του σχεδίου του προϋπολογισμού αποτελούμενη από τους Γ. Φούμη, Ν. Κουφάκη και Χουσεΐν Χεντεξάκη.5) Για κάθε πρόταση που υποβάλλεται, λαμβάνεται απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση.6) Ανατίθεται στο Δημαρχεύοντα να μάθει, μέσω της Νομαρχίας, εάν δέχτηκαν οι Δυνάμεις να εξομοιωθούν προς τους ημεδαπούς οι ξένοι υπήκοοι ως προς την πληρωμή των δημοτικών φόρων, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα σχετικά με την επιβολή και την είσπραξη του δημοτικού φόρου ζυγίου. 7) Η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία το Δ.Σ. ανέθεσε την εξέλεγξη του απολογισμού της 18μηνης χρήσης (1.3.1900-31.8.1901). (EL)

Πρακτικό (EL)
MINUTES (EN)

1902 Ιούνιος 26 (EL)

Χανιά (EL)
Chania (EN)

6 (EL)

1902 Ιούνιος 26 (EL)



Δήμοι Ζητήματα (EL)
Οικονομία Προϋπολογισμός (EL)
Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

055 (EL)
55 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.