Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (EL)

Μοάτσος, Θεόφραστος (EL)

Μανουσακάκης, Θεόδωρος (EL)
Χεντεξάκης, Χουσεΐν (EL)
Μουντάκης, Εμμανουήλ- Ιατρός- 1867 - 1953 (EL)
Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ. (EL)
Κοκκινάκης, Μουσταφά (EL)
Τιμουρτζάκης, Χουσεϊν (EL)
Κνιθάκης, Στέφανος (EL)
Μαλατάκης, Σπυρίδων (EL)
Κουφάκης, Νικόλαος (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Κιουρτσιδάκης, Κωνσταντίνος (EL)
Τσικαλάκης, Αλή (EL)
Σουμαρίπας, Ιωάννης (EL)
Αβδηαγαδάκης, Ριφαάτ (EL)
Καβρορουστεμάκης, Χουσεΐν (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Αγκαράνης, Ουμβέρτος (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)


193) Γίνεται αποδεκτή η πρόταση του Νικ. Κουφάκη και ανατίθεται στο Δημαρχεύοντα να καταβάλει στο Χαρ. Καναβατσόγλου, στην Αθήνα, 200 δρχ. προς συμβιβαστική εξόφληση της αξίας των 300 σωληναρίων δαμαλίδας που είχε προμηθεύσει το Δήμο το 1896. 194) Αναβάλλεται η απόφαση αν θα εκτεθεί σε εργολαβία η καθαριότητα της πόλης. Αποδέχεται την πρόταση του Δημαρχεύοντος να αγοράσει ο Δήμος με μειοδοτική δημοπρασία το αναγκαίο άχυρο ή βρόμη για τη συντήρηση των ζώων της καθαριότητας του δημοτικού κήπου και για το κατάβρεγμα. 195) Εγκρίνεται να λογιστεί ο φόρος φανών του αιτούντος Ιακ. Σταματέλου για το μαγαζί του στην προκυμαία προς ενοίκιο 400 δρχ. το χρόνο. 196) Εξουσιοδοτείται ο Δημαρχεύων να εξοφλήσει συμβιβαστικά την απαίτηση κατά του Δήμου του πρώην δημοτικού μηχανικού Αντ. Μουντάκη. 197) Απορρίπτεται ως αστήρικτη η αίτηση τoυ Ιω. Πωλιουδάκη, ιατρού, ο οποίος ζήτησε να αναγνωριστεί οφειλή του Δήμου προς αυτόν για παράνομα παρακρατημένα ποσά από τον τακτικό του μισθό, όταν είχε διατελέσει, κατά το 1896, δημαρχιακός πάρεδρος Χανίων και δημάρχευσε επί πεντάμηνο. 198) Το Δ.Σ. θεωρεί ότι είναι αναρμόδιο να αποφανθεί σχετικά με την αίτηση των κρεοπωλών να περιοριστούν όλοι στα παλαιά κρεοπωλεία κατά την είσοδο της πόλης ή να επιτραπεί ελεύθερα η ίδρυση κρεοπωλείων σε οιοδήποτε μέρος της πόλης. 199) Ζητείται σχετική έκθεση του Δημαρχεύοντος σχετικά με την αίτηση του Μ. Φελεκάκη, τέως επιστάτη του φωτισμού, ο οποίος επιθυμεί να διοριστεί σε θέση, που θα ιδρυθεί, επίβλεψης του φωτισμού. 200) Εξουσιοδοτείται ο Δημαρχεύων να προβεί σε συμβιβαστική εξόφληση απαίτησης του Ματθαίου Μαρκαντωνάκη κατά του Δήμου. 201) Αναγνωρίζεται, ύστερα από παράπονα των ιχθυοπωλών, η ανάγκη του να επισκευαστεί το δημοτικό παράπηγμα του Ιχθυοπωλείου. Ζητείται η γνωμοδότηση του μηχανικού του Δήμου για τα εκτελεστέα έργα και εξουσιοδοτείται ο Δημαρχεύων, να εκτελέσει, σε συνεννόηση με το μηχανικό, τα αναγκαία επείγοντα έργα και τις πρόχειρες επιδιορθώσεις του Ιχθυοπωλείου. 202) Ανακοινώνεται απόφαση του Νομάρχη Χανίων με την οποία επικυρώνεται η υπ' αριθ. 155/1902 απόφαση του Δ.Σ. για τη χορήγηση πίστωσης προς μελέτη του λιμανιού των Χανίων. 203) Γίνεται αποδεκτή η πρόταση του Κλ. Μαρκαντωνάκη για την εφαρμογή της σύμβασης έργου με τους εργολάβους Μ. Δημητρακάκη και Γρ. Χατζηδημητρίου σχετικά με την κατασκευή αποχωρητηρίων στην πόλη, επιτρεπόμενης και συμβιβαστικής λύσης. 204) Ανατίθεται στο Δημαρχεύοντα να γνωμοδοτήσει επί των αιτήσεων για αναγνώριση οφειλών του Δήμου υπέρ των μουσουλμανικών σχολείων, υπέρ της Μοναστηριακής Επιτροπείας Χανίων, καθώς και για οφειλή του Δήμου προς το Κοινωφελές Ταμείο. 205) Ανατίθεται στο Δημαρχεύοντα να ελέγξει αν οι τμηματικοί κατάλογοι των απόρων του Δήμου είναι ακριβείς. 206) Διατυπώνονται προτάσεις και αιτήσεις και ανακοινώνονται έγγραφα για διάφορα θέματα τα οποία θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. (EL)

Πρακτικό (EL)
MINUTES (EN)

1902 Ιούλιος 8 (EL)

Χανιά (EL)
Chania (EN)

1902 Ιούλιος 8 (EL)



Δήμοι Ζητήματα (EL)
Δημοτικά Έργα (EL)
Πρόνοια Περίθαλψη (EL)
Δήμοι Δαπάνες (EL)
Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (EL)
Δημοτικά ζητήματα-- Ενοικίαση δημοτικών χώρων (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

060 (EL)
60 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.