Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (EL)

Μοάτσος, Θεόφραστος (EL)

Μανουσακάκης, Θεόδωρος (EL)
Χεντεξάκης, Χουσεΐν (EL)
Μουντάκης, Εμμανουήλ- Ιατρός- 1867 - 1953 (EL)
Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ. (EL)
Κοκκινάκης, Μουσταφά (EL)
Τιμουρτζάκης, Χουσεϊν (EL)
Κνιθάκης, Στέφανος (EL)
Μαλατάκης, Σπυρίδων (EL)
Κουφάκης, Νικόλαος (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Κιουρτσιδάκης, Κωνσταντίνος (EL)
Τσικαλάκης, Αλή (EL)
Σουμαρίπας, Ιωάννης (EL)
Αβδηαγαδάκης, Ριφαάτ (EL)
Καβρορουστεμάκης, Χουσεΐν (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Αγκαράνης, Ουμβέρτος (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)


207) Χορηγείται πίστωση για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων προς επισκευή και συμπλήρωση του Ιχθυοπωλείου Χανίων. 208) Αναβάλλεται η απόφαση επί του υποβληθέντος προϋπολογισμού για την κατασκευή δημοτικού αποχωρητηρίου στο Καλέ-Καπισί μέχρι την επίλυση του ζητήματος που αναφέρεται στην υπ' αριθ. 203/1902 απόφαση του Δ.Σ. 209) Αναγνωρίζεται ομόφωνα οφειλή α) προς τη μουσουλμανική κοινότητα Χανίων και β) προς τη χριστιανική κοινότητα Χανίων. 210) Εξουσιοδοτείται η πενταμελής Επιτροπεία του Δ.Σ. να εκκαθαρίσει τις οφειλές του τέως Δήμου Περιβολίων, να ορίσει το πληρωτέο ποσοστό αυτών από το Δήμο Χανίων και να συνάψει δάνειο για την εξόφληση του ποσού το οποίο θα αναγνωριστεί ότι βαρύνει το Δήμο. Επιβάλλεται πρόσθετη φορολογία επί των συγκομιζομένων προϊόντων της προσαρτηθείσας περιφέρειας του τέως Δήμου Περιβολίων στο Δήμο Χανίων, για τη χρεωλυτική απόσβεση του δανείου που θα συνομολογηθεί. 211) Αποφασίζεται να ιδρυθεί μια ακόμη θέση δημοτικής μαίας και χορηγείται η αναγκαία πίστωση για το σχετικό μισθό. Ανατίθεται στο Δημαρχεύοντα να ρυθμίσει το χωρισμό της υπηρεσίας των δύο μαιών. Ιδρύονται δύο θέσεις δημοτικών μαιών των χωριών του Δήμου για τους απόρους σε δύο τμήματα: 1) Των χωριών Δαράτσο, Γαλατάς, Σταλός, 2) των χωριών Μουρνιές και Περιβόλια. Διορίζεται στη θέση της δεύτερης δημοτικής μαίας η Κατίνα Ξηρουχάκη. 212) Γίνεται δεκτή η πρόταση του Δημαρχεύοντα να οριστείι θέση επιστάτη του φωτισμού και εγκρίνεται πίστωση για πληρωμή του μισθού του υπαλλήλου αυτού από τη μισθοδοσία του τέως επιστάτη του φωτισμού. Για την πλήρωση της εν λόγω θέσης απορρίπτεται, με μυστική ψηφοφορία, η πρόταση για διορισμό του Λ. Βιτσεντζάκη, ενώ διορίζεται με πλειοψηφία ο Μεχμέτ Φελεκάκης, τέως επιστάτης του φωτισμού. 213) Συζητείται ο προϋπολογισμός των εσόδων (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, πρόσοδοι δημοτικής περιουσίας, τέλη, δικαιώματα και πρόστιμα, διάφορα, έσοδα προσαρτηθέντων χωρίων του τέως Δήμου Περιβολίων, καθυστερούντα, έσοδα Νοσοκομείου, πρόσθετη φορολογία) και ψηφίζεται κατ' άρθρο. [Αναλυτικά στο πρακτικό.] (EL)

Πρακτικό (EL)
MINUTES (EN)

1902 Ιούλιος 9 (EL)

Χανιά (EL)
Chania (EN)

14 (EL)

1902 Ιούλιος 9 (EL)



Δήμοι Ζητήματα (EL)
Δήμοι Δαπάνες (EL)
Δημοτικά ζητήματα Προϋπολογισμός - Απολογισμός (EL)
Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

061 (EL)
61 (EL)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.