Τηλεγρλαφημα του Ν.Τρουπάκη προς το Υπουργείο Στρατιωτικών, Επιτελική Υπηρεσία σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση της Αυστρίας να κηρύξει το πόλεμο στην Ελλάδα.

Τηλεγρλαφημα του Ν.Τρουπάκη προς το Υπουργείο Στρατιωτικών, Επιτελική Υπηρεσία σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση της Αυστρίας να κηρύξει το πόλεμο στην Ελλάδα.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγρλαφημα του Ν.Τρουπάκη προς το Υπουργείο Στρατιωτικών, Επιτελική Υπηρεσία σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση της Αυστρίας να κηρύξει το πόλεμο στην Ελλάδα. (EL)

Τρουπάκης, Νικόλαος (EL)

Αναφέρει πληροφρορίες σχετικά με την πρόθεση της Αυστρίας να κηρύξει πόλεμο κατά της Ελλάδας, αν επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα δίνει προμήθειες στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Επίσης, αναφέρει ότι Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στη Δυτική Θράκη για προπαρασκευές και στρατολογία και ότι κύκλοι Κωνσταντινούπολης μιλούν για σύμπραξη Γερμανίας, Αυστρίας, Βουλγαρίας και επίθεση κατά Σερβίας, Ελλάδας, Ρωσίας. Τέλος, αναφέρει ότι Αλβανικές συμμορίες εισβάλλουν στη Σερβία. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Αθήνα (EL)

Γερμανία (EL)
Μαυροβούνιο (EL)
Σερβία (EL)
Ρωσία (EL)
Υπουργείο Στρατιωτικών της Ελλάδας- Επιτελική Υπηρεσία Στρατού (EL)
Αυστρία (EL)
Βουλγαρία (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 06~074



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.