Υπόμνημα του Γ.Μυλωνά προς τον Π.Τσαλδάρη,τον Δ.Μάξιμο και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα πολλά αδιέξοδα και τα βασικά μειονεκτήματα για την Ελλάδα με την υπογραφή του "Συμφώνου Βαλκανικής Συνεννόησεως".

Υπόμνημα του Γ.Μυλωνά προς τον Π.Τσαλδάρη,τον Δ.Μάξιμο και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα πολλά αδιέξοδα και τα βασικά μειονεκτήματα για την Ελλάδα με την υπογραφή του
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Υπόμνημα του Γ.Μυλωνά προς τον Π.Τσαλδάρη,τον Δ.Μάξιμο και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα πολλά αδιέξοδα και τα βασικά μειονεκτήματα για την Ελλάδα με την υπογραφή του "Συμφώνου Βαλκανικής Συνεννόησεως". (EL)

Μυλωνάς Γεώργιος (EL)

Μάξιμος Δημήτριος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Και άλλοι (EL)
Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 (EL)
Maximos Dimitrios Minister of Foreign Affairs of Greece (EN)


Ο Μυλωνάς θεωρεί ότι η Ελλαδα εμπλέκεται σε μιά δίνη δυνάμεων και αλληλοεξαρτήσεων, έξω εντελώς από τον έλεχγό της και με ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης, όπου μόνο δεινά και εμπόδια μπορεί να της αποφέρουν κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα πρώτα 3 άρθρα του Συμφώνου. Θεωρεί την υπογραφή του Συμφώνου θρίαμβο της Γιουγκοσλαβικής και Ρουμανικής εξωτερικής πολιτικής και εξαιρετικό πληγμα για τα συμφέροντα της Ελλάδας. (EL)

Υπόμνημα (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1934 Φεβρουάριος 16 (EL)

Αθήνα (EL)
Athens (EN)

1934 Φεβρουάριος 16 (EL)



Διεθνείς σχέσεις (EL)
Βαλκανικό Σύμφωνο (1934) (EL)
International relations (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.