Επιστολη του Ε. Βενιζέλου σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος στο Βάμο και την αίτηση κατάληψης των Καλυβών από τον Ιταλικό στρατό.

Επιστολη του Ε. Βενιζέλου σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος στο Βάμο και την αίτηση κατάληψης των Καλυβών από τον Ιταλικό στρατό.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολη του Ε. Βενιζέλου σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος στο Βάμο και την αίτηση κατάληψης των Καλυβών από τον Ιταλικό στρατό. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)

Fasciotti C Baron (EL)
Ιταλικές προξενικές αρχές (EL)
Μάνος Κωνσταντίνος (EL)
Ουρμπάνος Ιατρός (EL)


Αναφέρεται στην ανάγκη αντιμετώπισης της προέλασης των Ρώσων η οποία θα επιτευχθεί εφόσον δεν λείψουν τα χρήματα, στην αίτηση των Καλυβίων για κατάληψη της περιοχής τους από τον Ιταλικό στρατό και τη σύμφωνη γνώμη του Βενιζέλου για την εξέλιξη αυτή. Ζητεί, επίσης, τη συνέχιση των προσπαθειών για την πώληση των γραμματοσήμων, της διάθεσης των μετοχών του δανείου και της εξασφάλισης εισφορών για την συγκέντρωση των αναγκαίων χρηματικών μέσων που θα επιτρέψουν τη συνέχιση του αγώνα ώστε να αντιληφθούν και ο Αρμοστής και οι Προστάτιδες Δυνάμεις ότι απέχουν πολύ από την καταστολή της επανάστασης και να επιτευχθεί τελικά ομαλή πλέον παράδοση των όπλων. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1905 Οκτώβριος 4 (EL)

Βάμος (Χανιά) (EL)

1905 Οκτώβριος 4 (EL)



Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Οικονομία (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)
Economy (EN)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.