Αντίγραφο επιστολής του Κ. Βλάχου προς τον Περικλή Αργυρόπουλο σχετικά με την κάθοδο του στρατηγού Πλαστήρα και την έκρηξη του κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης.

Αντίγραφο επιστολής του Κ. Βλάχου προς τον Περικλή Αργυρόπουλο σχετικά με την κάθοδο του στρατηγού Πλαστήρα και την έκρηξη του κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αντίγραφο επιστολής του Κ. Βλάχου προς τον Περικλή Αργυρόπουλο σχετικά με την κάθοδο του στρατηγού Πλαστήρα και την έκρηξη του κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης. (EL)

Βλάχος Κ. (EL)

Αναφέρεται στην κάθοδο του στρατηγού Πλαστήρα στη Σόφια και στο γεγενός ότι επρόκειτο να κηρυχθεί το κίνημα στις 12 Ιανουαρίου 1935. Δηλώνει ότι για την προπαρασκευή του κινήματος γνώριζαν τόσο η Επιτροπή όσο και ο Π. Αργυρόπουλος και αναφέρεται στο χρηματικό ποσό που διαπανήθηκε για την προπαρασκευή του. Τέλος, αναφέρεται στις απόπειρες καθόδου του στρατηγού Πλαστήρα και ειδικά στην τελευταία για την οποία δηλώνει ότι δεν ήταν ενήμερος. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1935 Φεβρουάριος 20 (EL)


Κινήματα (EL)
Ευστρατίου λοχαγός (EL)
Παπούλας Αναστάσιος Αντιστράτηγος 1857-1935 (EL)
Χατζημιχάλης (EL)
Λούλης λοχαγός (EL)
Αργυρόπουλος Περικλής Α. 1881-1964 (EL)
Δεμέστιχας Iωάννης Υποπλοίαρχος (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου - Κατάλοιπα Μαρίκας Βενιζέλου~Φάκελος 4~084



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.