Το S.M.S. “Kaiserin Augusta” στο Φάληρο

Το S.M.S. “Kaiserin Augusta” στο Φάληρο

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη   

Αποθετήριο :
Συλλογή έργων Κ. Βολανάκη   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Το S.M.S. “Kaiserin Augusta” στο Φάληρο (EL)

Κωνσταντίνος Βολανάκης (EL)

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (EL)

Στη μέση του θαλάσσιου κόλπου δεσπόζει των τεραστίων διαστάσεων καταδρομικό «Αυτοκράτειρα Αυγούστα» με τα τρία φουγάρα, τις σωσίβιες λέμβους, τα πυροβόλα, τα κανόνια και όλο τον βαρύ πολεμικό εξοπλισμό του. Το πολεμικό πλοίο είναι αγκυροβολημένο αρόδο στον όρμο του Φαλήρου και στο πλάι του μόλις και διακρίνονται πλευρισμένες δύο λέμβοι, που φαντάζουν μικροσκοπικές σε σχέση με τον όγκο του. Κοντά και προς το μέρος του, καταπλέει κωπήλατη άκατος με έναν κωπηλάτη και τέσσερις άνδρες με επίσημα μαύρα κοστούμια και καπέλα. Πίσω του εικονογραφείται η στεριά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τα παράκτια κτήρια, τα ψηλά δέντρα, τα αραξοβόλια και τη λοφώδη περιοχή. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εικονίζονται καθημερινές σκηνές, πετούν γλάροι και πλέουν άκατοι και μικρά ιστιοφόρα με ψαράδες. Στο Φάληρο κατέπλευσε το πολεμικό πλοίο «Αυτοκράτειρα Αυγούστα», πριν φτάσει στην Κρήτη, όπου είχε σταλεί από τη Γερμανία για τον αποκλεισμό της Κρήτης μετά την επανάσταση του 1897, ύστερα από πιέσεις των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, Ιταλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Αγγλίας. (EL)

IMAGE
Ελαιογραφία (EL)

Αττική (EL)
Φαληρο (EL)
Ελλάδα (EL)
19ος αιώνας (EL)

Αττική (EL)
Φαληρο (EL)
Ελλάδα (EL)

64x114.5 εκ.

19ος αιώνας (EL)

1897


Καράβια αρόδο (EL)
Θαλασσογραφίες (EL)


Εικόνα

64x114.5 εκ. (EL)

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.